Ardenner hoenders en krielen

Wij fokken ook Ardenner hoenders en Ardenner bolstaarten in groot en kriel.  Dit is een zeer zeldzaam ras uit de Belgische Ardennen met een rijke historie. Dit zeldzame ras heeft helaas nog maar weinig aanhangers en in Nederland zijn wij de enige fokker van de grote Ardenner. Ardenner hoenders genieten graag de vrijheid en worden ook wel haaghoen genoemd. Dit omdat zij bij onraad snel de veiligheid zullen zoeken van dichte begroeiing. Ook slapen ze graag hoog in een boom. Hier genieten de meeste Ardenner hoenders buiten het fokseizoen volledige vrijheid en scharrelen ze rond op het erf. Het verhaal gaat dat er bolstaarten zijn gefokt zodat de vos ze minder makkelijk kon pakken... Wellicht is het waar? En anders een prachtig verhaal!

De Ardenner hoenders zijn in Nederland erkend in de kleuren; patrijs, zilverpatrijs, zwart goudhalzig, zwart zilverhalzig, zwart en wit. 

In Affligem 2017 op de grootste show in België behaalde een jonge Ardenner bolstaart haan van ons de titel Algemeen kampioen en mooiste van alle Belgische rassen. Een mooie prestatie voor dit zeldzame ras.